top of page

Boudoir doživljaj

Doživljaji su subjektivni, često ograničeni strahovima i predrasudama. Za potpun novi doživljaj potrebno je iskoračiti hrabro bez predhodnog zamišljanja o tome šta to novo donosi, jer dok ne iskusimo nešto ne možemo sa sigurnošću biti sigurni šta nas očekuje. Kako biramo stvari koje ćemo doživeti prvi put? Sklonost i interesovanje je to što nas pokreće na novine, a hrabrost je ono što ih ostvaruje.


boudoir fotografisanje
Behind the scenes - Cozy boudoir

Zašto nešto što želimo, a ostvarivo je odlukom da izađemo iz zone komfora, ne priuštimo sebi? Odgovor može biti višeslojan, a uvek je u nama i treba da ga pronađemo i nađemo ključ do ostvarenja. Često nismo osvestili šta nas sputava, znamo da se nečega pribojavamo ali ne znamo zašto. Kada nešto želimo, često nam se učini da to nije za nas, jer mislimo da nemamo sposobnost da tu želju ostvarimo onako kako mislimo da treba tj. kako nam izgleda da treba. Kad se ohrabrimo da nešto novo proživimo shvatamo da je naša pretpostavka o tome bila pogrešna, jer samo iskustvo je ono što može zasigurno osigurati pravu sliku nečega i samim tim nas osnažiti bez obzira da li je bilo pozitivno ili negativno.


Kada je reč o strahu, možemo ga opisati kao pogrešno zamišljanje koju će nam do sada neproživljana situacija doneti, a strahovi koji se ponavljaju su duboko ukorenjeni u našoj podsvesti i sa njima se treba ozbiljno baviti. Otklanjanje strahova nas osnažuje u svakom pogledu i čini da bolje razumemo sve što nas okružuje, a posebno je važno jer omogućava da svojim primerom pokažemo drugima da je nemoguće ostvarivo.


Savremen način života, koji između ostalog podrazumeva i veću izloženost javnom pogledu i formiranju svesti da je izgled važniji nego ikad pre, donosi nove izazove koji vremenom postaju nimalo bezazleni. Oduvek je bilo važno kako izgledamo u javnosti i kakav utisak ostavljamo, a danas se čini da je to ponekad jedino bitno. Taj nametnuti pritisak, koliko god se trudili da ostanemo dosledni svojim vrednostima drugačijim od vladajućih, dotakne bar pomalo svakog od nas jer je čovek kolektivno biće. Stvari nisu onakve kavke izgledaju na prvi pogled ili nas prvi utisak ne vara? Za jednu od ovih izreka se odlučimo kad prođe neko vreme koje nam dozvoli da se uverimo u konačan utisak doživljenog. Ono kada treba da odbacimo ovakav način razmišljanja je trenutak kada se radi o odlukama koje istinski samo od nas zavise otklanajući pritiske okoline i brigu o tuđem mišljenju.


boudoir fotografija
Boudoir portret - Cozy studio

Dolazak u studio uz opuštajuću muziku i sitne rituale koje i birate u vidu ispijanja kafe ili napitka koji Vam prija kreće pripremom koje svako profesionalno fotografisanje zahteva, a to je šminka i frizura. Nakon toga uz veliko iskustvo fotografa kreće odabir kombinacija koje ste predhodno dogovorili, a dogovori su tu da se ruše u ovom slučaju ako Vi osetite da tako treba tj. ako Vas ponuđene promene privuku i inspirišu. Čest razlog zašto se ne upustiti u celokupni Boudoir doživljaj je ubeđenje da ne znate da pozirate. Kao i sve što donosi Boudoir iskustvo ni to nije prepreka koju treba sami da prevazilazite već uz fotografa koji će učiniti da poziranje postane Vaš govor tela. Na Vama je početni korak da se informišete na sajtu oko detalja koji će Vam pomoći da otklonite sumnje da li je Boudoir doživljaj za Vas. Za početak treba da znate da to nije obično fotografisanje već doživljaj koji se sastoji od više elemenata i iskustava kakvi doživljaji zapravo jesu. Ako želite da iskažete svoju do sada neprikazanu stranu onda je Boudoir doživljaj prava stvar za vas.


Akcenat Boudoir fotografije je na isticanju senzualnosti i intime na svojstven način. Do fotografisanja se dolazi nakon pripreme koja se dešava u prijatnom okruženju studija, a započinje usmenim dogovorom koji će Vas pripremiti na iskustvo koje sledi, a koje je po onima koje su ga doživele bilo oslobađajuće, osnažnujuće, ohrabrujuće, za svakoga posebno i drugačije, ali ono najbitnije - doživljeno kao novina koja je donela pozitivnu promenu.


Nakon Boudoir doživljaja prihvatićete Vaše telo kao lepo, jer ono to zaista i jeste. Pored iskustva i osećaja sa ovog užitka nosite i stalni podsetnik u vidu fotografija da ste bile hrabre da se iskažete na poseban način i time omogućite da taj trenutak priuštite sebi kad za to bude potrebe.

bottom of page