top of page

Iznenadjenja su na sve strane, lepa, ružna, dobra, loša. Svako od nas voli da ovekoveči neke krucijalne momente: pesmom, pričom, knjigom, putovanjem, tetovažom, pirsingom, frizurom,slikom...

Ja sam izabrala fotografijom.


Razmišljajući o životu, o onome šta je bilo iza mene, šta je danas, šta sutra, prkoseći starosti odlučila sam da sebi priuštim niz umetničko - izazovnih fotografija.

 

Uz pretragu po instagramu Jelena mi je privukla pažnju. Izbor njenih modela me je odvažio. To su žene koje se ne bave profesionalno modelingom. Inituicija me je vukla sve jače ka poziranju. Bilo je pitanje momenta kada cu kliknuti dugme
za bukiranje datuma.

 

Boudoir vikend, hmmm, zvuci dovoljno zanimljivo da zagolica maštu. Brzinom svetlosti zakazujem termin. Dugo je u meni zrila zelja i konačno je ostvarujem.

 

19.8.je moj dan. Bilo je dosta pitanja, kad, gde, kako, da li ću umeti, šta poneti, da li ću se osloboditi...? Jelenin video poziv za upoznavanje je sve olakšao. Vedra, nasmejana, prirodna, spontana poput srdačne komšinice iz kraja, me je opustila da ne brinem ni o čemu. Nestrpljivo sam dočekala moj datum.


Iščekivanje je bilo poput nekog obećanja detetu kome treba ispuniti nešto veliko. Torba sa stvarima je bila uveliko spremna kao i ja. Dan sunčan, vedar. Raspoloženje na max pozitivno. Leptirići trče po stomaku. Utrčavam brzo u auto, lako nalazim studio, lako pronalazim parking, sve teče u dobrom ritmu.

 

Na vratima me dočekuje beskrajno simpatična Jelena, uz par reči i
neobaveznih rečenica, trema je ostala iza mene. Odmah ulećem na presvlačenje, jer ne želim više da čekam, želim da ovekovečim moje 44 fenomenalne godine!

 

Instrukcije kako da se namestim, kako da sednem, legnem, šta zelim, kako bi trebalo… su mi mnogo olakšale. U pozadini teče muzika koja mi prija i tera me da igam. Sat i po vremena se završilo nerealno brzo. Valjda tako i bude sa stvarima koje su dobre da bi mogle opet da se dese.


Prvi pogled na slike. Bilo je: ovo sam ja???? Oduševljeno gledam sa nevericom i pitam se da li sam ja? Jelena je čarobnica, madjioničar koja me je oživela, razmrdala, podigla ego i vratila samopouzdanje. Ispunjavala mi je želje. Svaka slika kaže: "Ova žena uživa svake sekunde!!!"

Definitino je trebalo ovo da realizujem čim sam poželela, jer bi mi doprinelo samopouzdanju, egu, ženstvenosti. Nesto najlepše što sam uradila za sebe.

Jelena beskrajno hvalallalaaaaa

Poslovna fotka je top topova, a moj budoar paket... za svako poštovanje, rekla bih!  

 

Hvala ti mnogo što si mi pomogla da ostvarim svoj san. 

Ideja o ovakvoj vrsti fotografisanja me je oduvek privlačila, ali sam tražila pravi način da je sprovedem u delo. A to je: da bude otmeno, da bude moćno, i da imam potpunu garanciju što se tiče rukovođenja snimljenim materijalom. Konačno, baš na moj rođendan, sve te kockice su se poklopile i mogla sam darovati sebe. 

 

Jako si prijatna i vedra, i ceo proces teče izuzetno prirodno, tako da sam sigurna da se i najstidljiviji klijenti otvore: Bila sam vrlo prijatno iznenađena i koliko truda se uložilo u svaki detalj prilikom šminkanja. Čak je i proces finalne selekcije fotografija prošao izuzetno lagano, u smislu da je bilo mnooogo lepih i razlićitih fotografija za izabrati. I to ne samo različita poza ili osvetljenje, već je bilo dosta varijacija u samoj emociji koju ta slika nosi. Rekla bih da se u tome najviše vidi umeće jednog fotografa — da prenese na sliku sve one fine nijanse našeg bića.

 

Bilo je divno, oslobađajuće, i moj utisak verovatno najbolje sumira rečenica: ja bih sve ovo opet!!! Mislim da sam ovim otvorila jedno novo poglavlje u svom životu, i dopada mi se.

 

Bila sam isplanirala za neki jubilarni rođendan da ponovim iskustvo, ali...biće to mnogo, mnogo skorije.

I dalje ih gledam i uživam, deluju nestvarno kao iz nekog časopisa al to sam zaista ja!

 

Jedna lepa priča u koju sam radoznalo ušla i jednostavno se prepustila želeći da proslavim sebe, svoj rođendan na jedinstven i poseban način.

I u potpunosti je budoar to očekivanje ispunio, kroz te fotografije porasla sam u lepoti i osećaju ženstvenosti i  zadovoljstva. 

 

Slobodno i moćno, svaka od nas to zaslužuje! Hvala. 🌸

Želim da Ti se zahvalim na predivnom danu...


Danu u kome sam upoznala jednu novu sebe...ili ipak onu pređašnju sebe koja se odvažila da izađe iz ljušture...


Danu u kome sam zablistala i pokidala granice svoje nesigurnosti i obukla se samopouzdanjem...


Danu u kome su se nesavršenosti moje spoljašnjosti projektovale u jedno lepo i lako prihvatanje sebe...


Danu koji je jednostavno udahnuo osećaj slobode...
A u tome si mi pomogla Ti!

Hvala Ti! ❤️

Pred fotografisanje sam bila jako uzbuđena i nestrpljiva da vidim kako to izgleda.

Čak mislim da mi se insomnija (koju imam povremeno) aktivirala veče pred slikanje 😃

Nisam bila nervozna ali jesam bila uzbuđena. Inače sam došla na slikanje u uverenju da će biti jako teško napraviti dobre fotografije sa modelom kao što sam ja (verujem da nisam fotogenična, odnosno uglavnom mi se ne dopada kako izgledam na fotografijama). U tom smislu si mi mnooogo pomogla, iako sam svesna da je trebalo mnogo strpljenja 😅

Uživala sam u šminkanju i pripremi, a koliko tačno vremena je bilo potrebno da imam opušten izraz lica – hm…mislim više od pola sata. Bila sam zbunjena i uglavnom nisam znala sta ću sa rukama. Super su bili saveti koje si mi dala.

Bila sam ubeđena da se necu snaći za poziranje. Mislim da ništa nije bilo strašno, ali nisam bila sigurna da li je taj tip slikanja za mene, znajući da se ne snalazim ni kod uobičajenog poziranja 😀.

Bio je neverovatan osećaj gledati svoje finalne fotografije, potpuno drugačiji doživljaj sebe sam dobila. Nekako ne izgledam kao klinka na fotografijama (što je najcešće slučaj, čak i u ovim godinama 😅), nego kao lepa žena 😋.

Boudoir moze mnogo da pomogne ženi da sagleda svoju lepotu na pravi način. Pored toga, meni je pomoglo da se delimično oslobodim nelagodnosti kada je fokus na meni. Mislim da smo pogodile pravi trenutak za fotografisanje. Jednostavno, sada sam bila spremna za to, i mnogo mi je drago što smo se povezale i što sam dobila ovaj foto album. Boudoir fotografisanje proširi vidike i navede da sebe posmatraš na drugačiji način.

Nisam znala šta mogu da očekujem, samo sam došla na photoshoot, imajući poverenja da će sve biti super. Prvi put se desilo da sam videla svoje fotografije koje nisu „hvatanje trenutka“, nego su zapravo i mistične i tajanstvene ali i jako slobodne u isto vreme.

Sa velikim zadovoljstvom bih preporučila drugim ženama boudoir fotografisanje. Zabavno je biti foto-model na par sati, a finalne fotografije su fenomenalne.😊

Očekivanja je ovaj doživljaj definitivno ispunio. Tj. nisam ušla u to sa očekivanjima kako želim to da izgleda, više sam htjela da vidim gdje će me atmosfera ponjeti.

 

Iskreno, na trenutke zbunjujući je bio osećaj gledati svoje finalne fotografije. Divne su fotografije, ali na nekim i dalje ne mogu da prepoznam da sam to ja, ali tu su da me podsete da stvarno tako izgledam.

Kada radiš nešto za sebe, radi sebe šta god da je to, to donosi vrijednost tebi. Boudoir je definitivno dio toga, tvog tijela, tvoje slobode. Jedinstveno je iskustvo, uživaš u sebi i svom tijelu. Privatno je i autentično.

Kada sam prvi put videla o kakvom tipu fotografisanja je reč, prva pomisao mi je bila da tamo sigurno dolaze žene besprekornog izgleda kakve viđam na modnim pistama. 

Pogledala sam galeriju Jeleninih fotografija, i shvatila da su to žene koje mogu svakog dana sresti na ulici, predstavljene u svom najsjajnijem svetlu. Pomislila sam, kao neko ko voli da se fotografiše: „ Ovo bih mogla biti i ja!“ Dopala mi se ideja da imam sjajne studijske fotografije.

Kasnije sam shvatila da je budoir doživljaj mnogo više od običnih fotografija. Pred samo fotografisanje bila sam uzbuđena i sa mišlju kako li će sve ukupno izgledati. Za mene je to bilo novo iskustvo na više nivoa, studio, šminka, poseban autfit, kao i način poziranja.

Nakon što sam videla Jelenin rad, imala sam potpuno poverenje što se tiče svih segmenata fotografisanja, i sledila sam njene sugestije.

Provela sam divan deo dana u studiju, u pozitivnoj i opuštenoj atmosferi, sa puno smeha, i uprkos priličnoj dozi samokritičnosti prema svom izgledu, kada bi mi pokazala poneku fotografiju tokom samog fotografisanja, bila sam oduševljena.

A onda su usledile finalne fotografije... Svakom novom koju sam pogledala bila sam sve više fascinirana. Kadrovi, mera sa kojom su izrađene, suptilnost, senzualnost i provokacija, bez trunke vulgarnosti su me impresionirale.

Nisam ni primetila neke sitne nedostatke kojima se inače bavim kada je moje telo u pitanju. Ukupan dojam  fotografija je to potpuno potisnuo. „Hej, pa i ja mogu da izgledam fenomanalno!“, bila je misao nakon prvog prelistavanja. A onda svakim sledećim gledanjem finalnih fotografija jednostavno nisam mogla da se odlučim koja mi se više dopadala.

 

Moram reći da se ovakvo fotografisanje sa razlogom zove doživljaj. Jer zaista jeste specifičan doživljaj, kroz koji sam sebe sagledala u jednom potpuno novom svetlu, koje je obasjalo moje samopouzdanje.

Mislim da svaka žena, sebi treba da priušti ovakav vid fotografisanja, da osvesti lepotu koju svaka od nas, na sebi svojstven način poseduje i ispoljava.

Pred boudoir fotografisanje sam se osećala kao prava filmska diva!

Imate šminkera koji vrlo pažljivo “slika” po vašem licu kao po najfinijem platnu, a zatim kao da se spremate za veliku scenu i gomilu kamera!

Zaboravila sam da dišem od uzbuđenja! Međutim, vrlo brzo je usledilo prilagođavanje. Kao da sam se rodila za baš taj momenat, i odjednom je sve bilo u najboljem redu.

Pilagođavanje na sam proces je nastupilo onog momenta kada sam ugledala prvu fotogorafiju u aparatu.


Nije bilo nijednog strašnog momenta. Ništa strašno i ništa neprirodno. Jelena je ispratila proces poziranja, tako da je izvukla maksimum, vrlo profesionlano i vrlo odgovorno.


Osećaj koji sam imala kada sam gledala svoje finalne fotografije je bio kao da se rodila nova žena. Sasvim nova i sasvim srećna što ima telo koje ima.


Boudoir apsolutno donosi vrednost ženi! Jača konekciju sa onom ženom u sebi, na koju vrlo čestu usled silnih obaveza zaboravimo. Zaboravimo koliko smo lepe, srećne, zdrave baš takve kakve jesmo.


Naravno da bi mi značilo da sam ovaj doživljaj iskusila ranije u životu. Prestala bih da se brinem oko svojih kukova, i zavolela mnogo ranije svoju tipično žensku figuru.

Ovaj doživljaj je ispunio i više od mojih očekivanja. Rodila se jedna totalno nova energija i jedno divno poznanstvo.

Prosto ovaj doživljaj morate doživeti.

Boudoir fotografija je iskustvo koje bi sve žene trebale pokloniti sebi.


Lako je i prelepo.


A što si opuštenija, lakše je i lepše.


Što si opuštenija, lakše ćeš na svetlo dana izneti nijanse bića koje vrlo često skrivaš od sveta.


Osetićeš slobodu koju često ne dozvoljavaš sebi, a fenomenalne fotografije ostaće ti kao podsetnik da svakodnevno treba da priuštiš sebi te emocije jer zbog istih se živi! ❤️

"I finally realized that being grateful to my body was key to giving more love to myself.” Oprah Winfrey

Hvala Jeci na iskustvu života, na doživljaju koji mi je potpuno promenio ugao gledanja na sebe i sopstveno telo.

A nije bilo jednostavno zaljubiti se u svoje nesavršenosti i pobediti sve nesigurnosti na izmaku 30-tih, kada se čini da oduvek živim sa njima.

Zanimljivo je koliko sam bila "stegnuta" na početku, a koliko sam se osećala kao svetski top model na kraju foto sesije.

Neverovatne fotografije su samo predmet, ali osećaj koji se stvorio, provukao pored svih otpora i strahova i postao moja lična apsolutna istina- da sam jaka i lepa žena - trajaće zauvek.

A ako nekad zaboravim i zalutam, fotografije su tu da podsete.

Ukratko - nešto sasvim drugačije,potpuno novi doživljaj i zanimljive fotografije.

Bila sam znatiželjna i htela sam da iskusim nešto novo i da sebe vidim u drugačijem svetlu. Smatrala sam i da će mi pomoći sa samopouzdanjem s obzirom da nisam baš neko ko voli puno da se slika.

Pred fotografisanje sam se osećala ushićeno, pripreme su trajale nedeljama i skroz sam se uživela u celu priču. Moram priznati da sam malo i bila nervozna kako će to sve ispasti ali celo iskustvo je bilo nezaboravno i vrlo interesantno. Ne mogu da kažem da sam bila nervozna ali neka mala trema je postojala na početku. Tokom celog doživljaja vladala je pozitivna atmosfera, uz sjajnog fotografa,šminkerku i frizerku.

Naravno da sam razmišljala kako li sad izgledam, da li sam se dobro namestila itd. Svakakao sam shvatila da nije za svakoga svaka poza i da nisu baš sve jednostavne iako tako izgledaju.

Bilo je pre zabavno, od samog starta pa i same pripreme. Da li je naporno? Moram priznati da nije tako lako kao što mnogi misle, sedneš, legneš slikaš se. Na kraju sam malo bila umorna ali ništa što ne može da se izdrži. I na kraju se stvarno isplati kad vidite slike. Prezadovoljna sam čitavim iskustvom!

Prilikom gledanja finalnih slika osećanja su mi bila pomešana i uzburkana. Sreća, radost, neverica: Ovo sam ja!!

Mislim da svaka žena treba sebe da vidi na ovaj način.

Jako je uticalo na moje samopouzdanje, pogotovo kada sebe vidite na slikama koje će vam ostati zauvek.

Smatram da svaka žena treba da proživi ovakvo iskustvo pre svega zbog sebe i da kad dodju oni dani kada se ne osećamo baš najbolje ima slike koje će joj podići raspoloženje i samopouzdanje.

Presudno da poželim boudoir doživljaj je bilo to što sam pre svega želela da imam par slika koje će mi zauvek biti drage, i kojima sam zadovoljna, a opet, gledajući ostale nestvarno lepe slike na društvenim mrežama, nisam uopšte mogla da zamislim kako to mogu biti ja.


Pred samo fotografisanje nisam imala nikakvu tremu ili nervozu, nelagodnost, u čemu je značajno pomoglo prethodno upoznavanje i razgovor sa fotografom. Iskustvo je bilo nezaboravno i pozitivno. Bez ikakve nervoze i straha, bilo je apsolutno prirodno prepustiti se i opustiti se.


Finalne fotografije su bile pravi šok! Očekivala sam svega nekoliko fotografija kojima sam apsolutno zadovoljna, jer sam kritički nastrojena prema samoj sebi. Ono što sam videla kao rezultat fotografisanja ostavilo me je bez teksta. Nisam mogla da verujem da sam to ja. Delovalo je nestvarno, kao iz nekih svetskih časopisa.


Ovo iskustvo je apsolutno uticalo na mene u smislu da me je dosta usrećilo u momentu, a i svaki put kada pogledam neku od svojih slika. To se zapravo dešava svakodnevno jer je upravo jedna omiljena našla svoje mesto na zidu 😊


Apsolutno bih preporučila ovaj doživljaj svakoj zeni, bilo da nije trenutno zadovoljna sobom iz bilo kog razloga, ili da je najsrećnija na svetu, ovo je jedno nezaboravno iskustvo koje svaka žena zaslužuje i treba da iskusi. Budoir fotografija je nešto što oslobađa, opušta i čini da ta prelepa žena u vama dođe do maksimalnog izražaja.

Mišljenja sam da svaka žena sebi treba da ugodi koliko god može i kad god može. 

Ovo Boudoir iskustvo definitivno se ubraja u ta "ugađanja sebi".

 

Ja nisam imala očekivanja, htela sam da se iznenadim i jesam, vrlo prijatno! Sada imam nešto za ceo život, nešto neobično i divno. 

 

Hvala divnoj Jeleni što je taj dan učinila tako zabavnim i opuštenim i što je napravila takve fotografije koje mogu da me oraspolože kad sam neraspoložena. 

 

Fotografije koje ću rado gledati i jednog dana kada ostarim. 🙂

Kako si se osećala pred fotografisanje?
Nesigurno u to da li ću se osećati dovoljno opušteno da uživam u procesu.

Kakvo je bilo iskustvo samo po sebi? Da li si bila nervozna? Uzbuđena?
Nervozna u početku jer sam razmišljala o tome kako ne umem da poziram. Do kraja potpuno razigrano i uzbuđeno. :D

Koliko ti je vremena bilo potrebno da počneš da uživaš u procesu?
Dok se nisam skinula samo u donji veš. hahahah

Šta je bilo „najstrašnije“ prilikom fotografisanja? Da li si razmišljala kako ćeš se snaći za poziranje?
Ništa nije bilo strašno.

Kakav je bio osećaj gledati svoje finalne fotografije?
Ja sam ih stidljivo pogledala svega par puta. Lakše mi je bilo fotkanje. :D

Da li misliš da boudoir donosi vrednost ženi?
Da!

Da li bi ti značilo da si ranije u životu iskusila ovaj doživljaj?
Sve u svoje vreme. :)

Da li ti je dao osećaj slobode?
Apsolutno, videla sam neku sebe koju nisam do sada i iskustvo je prezabavno. Počela sam i sama da se fotkam, just for
fun. :)

Da li je ovaj doživljaj ispunio tvoja očekivanja? Da li si ih imala uopšte?
Jeste. Zamišljala sam da će mi biti neki izlazak iz zone komfora. Ali je prevazišao očekivanja utoliko što mi je sve bilo mnogo opuštenije (iako sam dosta bila u glavi) i kao da sam se izigrala sa drugaricom. :D

Da li bi preporučila drugim ženama ovaj doživljaj, i zašto?
Već svima jesam. Prosto jer mislim da zaslužuju da vide sebe u svakom svetlu u kom jesu. :)"

Da li si  spremna za svoj Boudoir doživljaj?

bottom of page