top of page

Utisci sa boudoir fotografisanja

boudoir fotografisanje beograd

M.

"Očekivanja je ovaj doživljaj definitivno ispunio. Tj. nisam ušla u to sa očekivanjima kako želim to da izgleda, više sam htjela da vidim gdje će me atmosfera ponjeti.

 

Iskreno, na trenutke zbunjujući je bio osećaj gledati svoje finalne fotografije. Divne su fotografije, ali na nekim i dalje ne mogu da prepoznam da sam to ja, ali tu su da me podsete da stvarno tako izgledam.

Kada radiš nešto za sebe, radi sebe šta god da je to, to donosi vrijednost tebi. Boudoir je definitivno dio toga, tvog tijela, tvoje slobode. Jedinstveno je iskustvo, uživaš u sebi i svom tijelu. Privatno je i autentično."

S.

„Pred fotografisanje sam bila jako uzbuđena i nestrpljiva da vidim kako to izgleda. Čak mislim da mi se insomnija (koju imam povremeno) aktivirala veče pred slikanje 😃 Nisam bila nervozna ali jesam bila uzbuđena. Inače sam došla na slikanje u uverenju da će biti jako teško napraviti dobre fotografije sa modelom kao što sam ja (verujem da nisam fotogenična, odnosno uglavnom mi se ne dopada kako izgledam na fotografijama). U tom smislu si mi mnooogo pomogla, iako sam svesna da je trebalo mnogo strpljenja 😅

 

Uživala sam u šminkanju i pripremi, a koliko tačno vremena je bilo potrebno da imam opušten izraz lica – hm…mislim više od pola sata. Bila sam zbunjena i uglavnom nisam znala sta ću sa rukama. Super su bili saveti koje si mi dala.

 

Bila sam ubeđena da se necu snaći za poziranje. Mislim da ništa nije bilo strašno, ali nisam bila sigurna da li je taj tip slikanja za mene, znajući da se ne snalazim ni kod uobičajenog poziranja 😀.

 

Bio je neverovatan osećaj gledati svoje finalne fotografije, potpuno drugačiji doživljaj sebe sam dobila. Nekako ne izgledam kao klinka na fotografijama (što je najcešće slučaj, čak i u ovim godinama 😅), nego kao lepa žena 😋.

 

Boudoir moze mnogo da pomogne ženi da sagleda svoju lepotu na pravi način. Pored toga, meni je pomoglo da se delimično oslobodim nelagodnosti kada je fokus na meni. Mislim da smo pogodile pravi trenutak za fotografisanje. Jednostavno, sada sam bila spremna za to, i mnogo mi je drago što smo se povezale i što sam dobila ovaj foto album. Boudoir fotografisanje proširi vidike i navede da sebe posmatraš na drugačiji način.

 

Nisam znala šta mogu da očekujem, samo sam došla na photoshoot, imajući poverenja da će sve biti super. Prvi put se desilo da sam videla svoje fotografije koje nisu „hvatanje trenutka“, nego su zapravo i mistične i tajanstvene ali i jako slobodne u isto vreme.

Sa velikim zadovoljstvom bih preporučila drugim ženama boudoir fotografisanje. Zabavno je biti foto-model na par sati, a finalne fotografije su fenomenalne.😊

boudoir photography belgrade
boudoir photoshoot in belgrade serbia

M.

"Nisam imala pojma šta je boudoir fotografisanje. Moj prijatelj je igrom slučaja došao kod Jelene na poslovno fotografisanje, tom prilikom je saznao čime još se ona bavi i oduševio se.

Dugo me je nagovarao da probam boudoir jer je smatrao, s obzirom da sam prilično konzervativna i introvertna, da će mi to pomoći da izadjem iz svoje zone komfora. Bio je u pravu! I sada se šali sa mnom: „Probudili smo divu!“

Osećaj je  f e n o m e n a l a n !!!  Zaista je divno videti sebe u punom sjaju na slikama kakve se viđaju samo u časopisima.

Definitivno bih preporučila svakoj ženi da doživi boudoir. Ovaj doživljaj je slavljenje žensvenosti i lepote koju svaka žena poseduje, samo je potrebno  da je otkrije, osvesti i istakne. Da zasija najlepšim sjajem!"

J.

"Kada sam prvi put videla o kakvom tipu fotografisanja je reč, prva pomisao mi je bila da tamo sigurno dolaze žene besprekornog izgleda kakve viđam na modnim pistama. 

Pogledala sam galeriju Jeleninih fotografija, i shvatila da su to žene koje mogu svakog dana sresti na ulici, predstavljene u svom najsjajnijem svetlu. Pomislila sam, kao neko ko voli da se fotografiše: „ Ovo bih mogla biti i ja!“ Dopala mi se ideja da imam sjajne studijske fotografije.

Kasnije sam shvatila da je budoir doživljaj mnogo više od običnih fotografija. Pred samo fotografisanje bila sam uzbuđena i sa mišlju kako li će sve ukupno izgledati. Za mene je to bilo novo iskustvo na više nivoa, studio, šminka, poseban autfit, kao i način poziranja.

Nakon što sam videla Jelenin rad, imala sam potpuno poverenje što se tiče svih segmenata fotografisanja, i sledila sam njene sugestije.

Provela sam divan deo dana u studiju, u pozitivnoj i opuštenoj atmosferi, sa puno smeha, i uprkos priličnoj dozi samokritičnosti prema svom izgledu, kada bi mi pokazala poneku fotografiju tokom samog fotografisanja, bila sam oduševljena.

A onda su usledile finalne fotografije... Svakom novom koju sam pogledala bila sam sve više fascinirana. Kadrovi, mera sa kojom su izrađene, suptilnost, senzualnost i provokacija, bez trunke vulgarnosti su me impresionirale.

Nisam ni primetila neke sitne nedostatke kojima se inače bavim kada je moje telo u pitanju. Ukupan dojam  fotografija je to potpuno potisnuo. „Hej, pa i ja mogu da izgledam fenomanalno!“, bila je misao nakon prvog prelistavanja. A onda svakim sledećim gledanjem finalnih fotografija jednostavno nisam mogla da se odlučim koja mi se više dopadala.

 

Moram reći da se ovakvo fotografisanje sa razlogom zove doživljaj. Jer zaista jeste specifičan doživljaj, kroz koji sam sebe sagledala u jednom potpuno novom svetlu, koje je obasjalo moje samopouzdanje.

Mislim da svaka žena, sebi treba da priušti ovakav vid fotografisanja, da osvesti lepotu koju svaka od nas, na sebi svojstven način poseduje i ispoljava."

budoar fotografija
boudoir photography portret made in cozy studio in belgrade serbia

T.

 

"Pred boudoir fotografisanje sam se osećala kao prava filmska diva!

Imate šminkera koji vrlo pažljivo “slika” po vašem licu kao po najfinijem platnu, a zatim kao da se spremate za veliku scenu i gomilu kamera!

Zaboravila sam da dišem od uzbuđenja! Međutim, vrlo brzo je usledilo prilagođavanje. Kao da sam se rodila za baš taj momenat, i odjednom je sve bilo u najboljem redu.

Pilagođavanje na sam proces je nastupilo onog momenta kada sam ugledala prvu fotogorafiju u aparatu.


Nije bilo nijednog strašnog momenta. Ništa strašno i ništa neprirodno. Jelena je ispratila proces poziranja, tako da je izvukla maksimum, vrlo profesionlano i vrlo odgovorno.


Osećaj koji sam imala kada sam gledala svoje finalne fotografije je bio kao da se rodila nova žena. Sasvim nova i sasvim srećna što ima telo koje ima.


Boudoir apsolutno donosi vrednost ženi! Jača konekciju sa onom ženom u sebi, na koju vrlo čestu usled silnih obaveza zaboravimo. Zaboravimo koliko smo lepe, srećne, zdrave baš takve kakve jesmo.


Naravno da bi mi značilo da sam ovaj doživljaj iskusila ranije u životu. Prestala bih da se brinem oko svojih kukova, i zavolela mnogo ranije svoju tipično žensku figuru.

Ovaj doživljaj je ispunio i više od mojih očekivanja. Rodila se jedna totalno nova energija i jedno divno poznanstvo.

Prosto ovaj doživljaj morate doživeti."

                                               V.

​"Mišljenja sam da svaka žena sebi treba da ugodi koliko god može i kad god može. 
Ovo Boudoir iskustvo definitivno se ubraja u ta "ugađanja sebi". Ja nisam imala očekivanja, htela sam da se iznenadim i jesam, vrlo prijatno! 
Sada imam nešto za ceo život, nešto neobično i divno. 
Hvala divnoj Jeleni što je taj dan učinila tako zabavnim i opuštenim i što je napravila takve fotografije koje mogu da me oraspolože kad sam neraspoložena. 
Fotografije koje ću rado gledati i jednog dana kada ostarim. 🙂 "

woman black and white portrait made in cozy studio in belgrade serbia
sensual photogrpahy belgrade

                                                                                                     S.

 

"Presudno da poželim boudoir doživljaj je bilo to što sam pre svega želela da imam par slika koje će mi zauvek biti drage, i kojima sam zadovoljna, a opet, gledajući ostale nestvarno lepe slike na društvenim mrežama, nisam uopšte mogla da zamislim kako to mogu biti ja.


Pred samo fotografisanje nisam imala nikakvu tremu ili nervozu, nelagodnost, u čemu je značajno pomoglo prethodno upoznavanje i razgovor sa fotografom. Iskustvo je bilo nezaboravno i pozitivno. Bez ikakve nervoze i straha, bilo je apsolutno prirodno prepustiti se i opustiti se.


Finalne fotografije su bile pravi šok! Očekivala sam svega nekoliko fotografija kojima sam apsolutno zadovoljna, jer sam kritički nastrojena prema samoj sebi. Ono što sam videla kao rezultat fotografisanja ostavilo me je bez teksta. Nisam mogla da verujem da sam to ja. Delovalo je nestvarno, kao iz nekih svetskih časopisa.


Ovo iskustvo je apsolutno uticalo na mene u smislu da me je dosta usrećilo u momentu, a i svaki put kada pogledam neku od svojih slika. To se zapravo dešava svakodnevno jer je upravo jedna omiljena našla svoje mesto na zidu 😊


Apsolutno bih preporučila ovaj doživljaj svakoj zeni, bilo da nije trenutno zadovoljna sobom iz bilo kog razloga, ili da je najsrećnija na svetu, ovo je jedno nezaboravno iskustvo koje svaka žena zaslužuje i treba da iskusi. Budoir fotografija je nešto što oslobađa, opušta i čini da ta prelepa žena u vama dođe do maksimalnog izražaja."

                                                   R.

​"Htela bih se zahvaliti na 8.martovskom poklonu! Došao mi je u pravo vreme, kada sam prolazila kroz težak životni period i doneo mi je radosti, ljubavi i nade.

Presudno da poželim da iskusim boudoir doživljaj je bila moja davnašnja želja da imam svoje "nude" slike.

Hvala ti što si mi podarila još jedan više način da cenim, poštujem i volim sebe :* "

nude photography in cozy studio belgrade
bottom of page